jueves, 12 de mayo de 2022

RESSENYA BIBLIOGRÀFICA

 ELS DISCURSOS SOBRE LES NOVES TECNOLOGIES EN CONTEXTOS EDUCATIUS: ¿QUE HI HA DE NOU EN LES NOVES TECNOLOGIES?

El sector de la tecnologia el qual ha crescut de manera imparable en les últimes dècades ha tingut un gran impacte en la nostra societat. Els sistemes educatius van rebre de manera passiva totes aquestes novetats tecnològiques. Però aquestes incorporacions de mitjans de treball han sigut un poc intrusives ja que el sector educatiu s’ha sentit en cert mode obligat a utilitzar-los sense saber els seus beneficis, la forma d’ús o el per què d’aquest canvi.

Amb el pas del temps i l’inici d’ús es comença a percebre la transformació de la realitat educativa i l’accés a la innovació de la que tant parlaven mitjançant les noves estratègies d’aprenentatge i de treball col·laboratiu que ofereixen, a més del desenvolupament d’habilitats tecnològiques i informàtiques pròpies. Encara així es despertaven diverses opinions respecte a l’aplicació a la docència, l’existència el docent al aula i la validesa de les metodologies d’aprenentatge que aquests dispositius ofereixen. Com afirma l’autor és certament normal que hi hagen discrepàncies pel que fa aquest gran canvi metodològic però si ens fixem en un punt de vista instructiu aquests aparells tan innovadors y les formes de treball que comporten son una gran font de motivació per a l’alumnat a més de tindre una eficàcia demostrada en comparació amb els sistemes tradicionals d’aprenentatge. També es cert que a banda d’avantatges aquests aparells tenen desavantatges com per exemple l’anomenat mite de la universalització de la comunicació el qual es basa en la immediata comunicació i l’exposició constant d’estímuls que estem construint a traves de la xarxa. D’aquesta manera també és important inculcar als nostres alumnes un bon ús y accés a les tecnologies i una conscienciació intel·ligent dels seus perills.

En conclusió,abans d’analitzar les diverses opinions que s’han generat amb l’aparició d’aquestes noves tecnologies (que ja no són tan noves) i la seua aplicació al sistema educatiu hem  d’estar informats. Reflexionar quant als beneficis i inconvenients d’aquest canvi en tots els àmbits es fonamental. Tal i com afirma l’autor, potser l’única forma que hi havia per introduir la tecnologia en l’àmbit educatiu era aquesta, trencant amb tots els esquemes establerts anteriorment i fent que la societat reflexione sobre la qüestió.

 

 

REFERÈNCIES BIBLIOGRÀFIQUES:

García Teske, E. (2004). Los discursos sobre las nuevas tecnologías en contextos educativos: ¿Qué hay de nuevo en las nuevas tecnologías? Revista Iberoamericana de Educación, 41(4), 4.Extret de: https://rieoei.org/historico/deloslectores/1637Teske.pdf

No hay comentarios:

Publicar un comentario

RESSENYA BIBLIOGRÀFICA

  ELS DISCURSOS SOBRE LES NOVES TECNOLOGIES EN CONTEXTOS EDUCATIUS: ¿QUE HI HA DE NOU EN LES NOVES TECNOLOGIES? El sector de la tecnologia...